Elhelyezkedés

Hejce egy 1000 éves magyar falu, mely a vadregényes Zempléni-hegység szívében helyezkedik el. Falunkra a Borsó-hegy és a Gergely-hegy tekint le, szépségét a körülölelő hegyek és erdőségek adják. Természeti, kultúrtörténeti és építészeti értékei révén, a térség egyik legértékesebb települése.

Varázsa a csenden és nyugalmon kívül a régies típusú parasztházakkal szegélyezett utcákban, a Szerencs-patakon átívelő barokk hidak hangulatában s a romantikus sétára hívogató, erdő közeli kis utcákban rejlik.

 

Megközelíthetőség

A legegyszerűbben autóval vagy kerékpárral tudjuk megközelíteni a falut, mely Észak-Magyarországon, Hidasnémeti és Abaújszántó között helyezkedik el.

Gépjárművel megközelíthető Budapest felől az M3-as autópályán. Miskolctól a 3-as számú főúton kell haladni Novajidrányig, majd a településen belül Vizsoly felé kell venni az irányt. Vizsolyba érkezve balra kell fordulni, majd Vilmányon keresztül a második főbb elágazásnál jobbra kell haladni. Ezután már Hejce következik.

Tornyosnémeti felől Hidasnémetiig kell elmennünk, majd ott Gönc felé venni az irányt. Gönc előtt egy hármas kereszteződéshez érve jobbra kell haladni Vilmányig, ahol az első lehetőségnél balra fordulunk és ezután már Hejce következik.